Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Roodbaarsfilet met Venkel en Ansjovissaus
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
marineren
20
minuten
min
Total time
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
grillpan
Kleine kookpan
Droge koekenpan
snijplank
mes
rasp
kom
houten lepel
Ingrediënten
▢
1
venkel
▢
1
citroen
▢
1½
dl
olijfolie
▢
4
roodbaarsfilets
▢
1
blikje
ansjovisfilets
▢
1
el
bloem
▢
1
eidooier
eiwit wordt niet gebruikt
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Maak de venkel schoon en snijd deze in plakjes.
Boen de citroen schoon, rasp de schil en pers de citroen uit.
Klop de helft van het citroensap met 1 dl olijfolie en een mespunt peper tot een marinade.
Voeg de citroenrasp en venkelplakjes toe aan de marinade en schep goed om.
Dep de visfilets droog en leg ze tussen de venkel in de marinade.
Laat dit ca.
1 uur bij kamertemperatuur marineren.
Verwarm de rest van de olijfolie in een kleine kookpan.
Snijd de ansjovis klein en voeg deze samen met de olie uit het blikje toe aan de pan.
Laat de ansjovis ca.
2 minuten zachtjes smoren.
Roer de bloem door de ansjovis.
Klop de eidooier los met 2 el water, de rest van het citroensap en een mespunt peper.
Voeg het eimengsel al roerend toe aan de ansjovismassa en blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
Neem de pan van het vuur en laat de saus afkoelen tot lauwwarm.
Neem de visfilets uit de marinade en dep ze droog.
Rooster de vis in ca.
8 minuten gaar in een hete grillpan.
Houd de vis warm onder aluminiumfolie.
Schep de venkel uit de marinade en smoor deze in een droge koekenpan in ca.
4 minuten gaar.
Breng op smaak met zout.
Verdeel de venkel over vier warme borden en leg de visfilets erop.
Schep de ansjovissaus in kleine kommetjes en serveer deze op de borden erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een goede wijn bij dit gerecht is een frisse en lichte Sauvignon Blanc, die goed past bij de smaken van vis en venkel.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij