Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Runderhamburgers met Geroosterde Ui en Verse Tomaat
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
28
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
4
hamburgerbroodjes
▢
1
zoete ui
in ringen gesneden
▢
2
el
olie
▢
1
vleestomaat
in plakken gesneden
▢
450
g
mager rundergehakt
▢
Enkele
blaadjes sla
▢
Peper en zout
Instructies
Verhit een grillpan op middelhoog vuur.
Rooster de hamburgerbroodjes met de gesneden kant naar beneden en bak ze enkele minuten tot ze lichtbruin zijn.
Haal ze daarna van de pan en houd ze warm.
Meng het mager rundergehakt met 1 el water, peper en 1/2 tl zout.
Vorm hier 4 burgers van.
Bestrijk de burgers met 1 el olie en grill ze aan elke kant ongeveer 6 minuten, of tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben.
Verhit ondertussen 1 el olie in een koekenpan.
Voeg de uienringen toe en rooster ze in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur tot ze licht krokant zijn.
Breng op smaak met een snufje zout.
Snijd de vleestomaat in plakken en bereid enkele blaadjes sla voor om de hamburgers te beleggen.
Leg de gegrilde hamburgers op de geroosterde hamburgerbroodjes.
Beleg met plakjes tomaat, geroosterde uienringen en blaadjes sla.
Steek er eventueel een prikker in om de burger bij elkaar te houden.
Serveer de hamburgers met frietjes, ketchup en eventueel wat extra ijsbergsla aan de kant.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een soepele rode wijn zoals een Merlot of een fruitige rosé past goed bij de smaken van deze runderhamburgers.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Broodjes
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
America
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij