Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Tonijn met Tomaten-Basilicumsalsa
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
Ingrediënten
▢
150
ml
milde olijfolie
▢
2
eetlepels
balsamicoazijn
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
2
eetlepels
kappertjes
grofgehakt
▢
4
tonijnsteaks
▢
Zeezout
versgemalen
▢
Zwarte peper
▢
1
ciabatta
Italiaans brood
▢
4
eetlepels
tapenade van zwarte olijven
▢
4
romatomaten
▢
1
zakje
verse basilicum
15 g
Instructies
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
Rol enkele basilicumblaadjes op en snijd ze in dunne reepjes.
Meng in een steelpan de olijfolie en balsamicoazijn.
Voeg de tomatenblokjes, sjalot, kappertjes en basilicum toe om de antiboise te maken.
Bewaar dit afgedekt bij kamertemperatuur.
Dep de tonijnsteaks droog en bestrooi ze met zout en peper.
Snijd de ciabatta overlangs door, bestrijk de snijvlakken met 2 eetlepels olijfolie en snijd het brood in vieren.
Rooster het brood op de barbecue gedurende 1-2 minuten.
Grill de tonijn op de barbecue gedurende 2 minuten per kant tot deze rosé is.
Leg een schepje tapenade op elke gegrilde tonijnsteak.
Plaats het pannetje met antiboise aan de zijkant van de barbecue zodat het mengsel warm wordt.
Roer de antiboise door en breng op smaak met zout en peper.
Schep de antiboise in vier diepe borden en leg de tonijn er bovenop.
Serveer het geroosterde brood apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Settesoli Grecanico is een goede keuze bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
543
kcal
|
koolhydraten:
26
g
|
Protein:
37
g
|
Vet:
33
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij