Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Tonijnfilet in Zilverpapierpakketjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue of oven
4 stukjes zilverpapier (30x30 cm)
Ingrediënten
▢
4
stukjes
tonijnfilet
▢
1
ui
in ringetjes gesneden
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
Peper en zout naar smaak
▢
½
rode paprika
in reepjes
▢
4
champignons
in schijfjes
▢
Provençaalse kruiden naar smaak
Instructies
Leg elk stukje tonijnfilet op een stuk zilverpapier van 30x30 cm.
Verdeel de uienringetjes en paprikareepjes gelijkmatig over de tonijnfilets.
Strooi de schijfjes champignons over de vis.
Voeg peper en zout naar smaak toe.
Breng op smaak met Provençaalse kruiden.
Besprenkel elke filet met 1 eetlepel olijfolie.
Vouw het zilverpapier goed dicht zodat er geen lucht uit kan ontsnappen en de vis goed stoomt.
Verhit de barbecue of voorverwarm de oven op 200 graden Celsius.
Leg de pakketjes gedurende 20 minuten op de barbecue of in de voorverwarmde oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay past goed bij de smaakvolle en delicate tonijnfilet in zilverpapierpakketjes.
Opdienen in het zilverpapier voor een mooie presentatie.
Dit recept bevat champignons en paprika die een kleine hoeveelheid natuurlijke suiker kunnen bevatten, maar geen toegevoegde suikers.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
32
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij
/
Zout arm