Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Varkensfilet met Grove Mosterdsaus
Porties:
4
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Wok
Ingrediënten
▢
500
g
vastkokende aardappels
in stukken
▢
2
eetlepels
boter
▢
4
varkensfilets
▢
3
eetlepels
grove mosterd
▢
125
ml
crème fraîche
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
2
rode uien
in dunne partjes
▢
2
zakken
verse spinazie à 300 g
Instructies
ook de aardappels afgedekt in 20 minuten gaar.
Verhit boter in een koekenpan.
Bak de varkensfilets hierin in 8 minuten gaar, halverwege keren.
Bestrooi het vlees met zout en peper naar smaak.
Haal het vlees uit de pan en houd het warm in aluminiumfolie.
Verhoog het vuur, roer de aanbaksels los en voeg mosterd en crème fraîche (1 eetlepel bewaren) toe.
Meng goed door elkaar tot een saus.
Verwarm in een wok 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui op laag vuur.
Voeg de spinazie toe, draai het vuur hoog en laat de spinazie al roerbakkend in 4-5 minuten slinken.
Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aardappels af en stamp ze met de resterende olie en achtergehouden crème fraîche tot een smeuïge puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de varkensfilet met aardappelpuree en spinazie over vier borden.
Serveer met de mosterdsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Garneer met wat vers gehakte peterselie voor een extra smaakdimensie.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, vormt een mooie aanvulling op dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
32
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland