Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Varkenskoteletten met Frisse Flageolets en Sperzieboontjes
Een heerlijk zomers gerecht met gegrilde varkenskoteletten, frisse flageolets en knapperige sperzieboontjes. Perfect voor een uitgebreide maaltijd.
Porties:
6
personen
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Aardewerken slabak
Grillplaat
kookpan
stoompan
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
6
varkenskoteletten
▢
2
teentjes
knoflook
gepeld en fijngehakt
▢
1
kopje
olijfolie
▢
1
eetlepel
zoete donkere ketjap
▢
300
gram
gedroogde flageolets
▢
300
gram
jonge sperzieboontjes
▢
2
rode uien
dun gesneden in ringen
▢
1
vers laurierblad
▢
1
eetlepel
rode wijnazijn
▢
Naar smaak versgemalen peper
▢
Naar smaak zout
Instructies
Bereid een marinade van een kopje olijfolie, de fijngehakte knoflook en een royale eetlepel donkere ketjap.
Marineer de koteletten en laat ze 30 minuten op kamertemperatuur rusten.
Kook de flageolets volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, voeg een laurierblad toe voor extra smaak.
Stoom de sperzieboontjes tot ze beetgaar zijn en hun groene kleur behouden.
Giet de groenten af en zet apart.
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak de uienringen kort tot de randjes bruin worden.
Haal de pan van het vuur.
Doe de warme uiensaus in een aardewerken slabak en voeg een eetlepel rode wijnazijn, versgemalen peper en zout toe.
Voeg de gekookte flageolets en gestoomde sperzieboontjes toe aan de uiensaus en roer voorzichtig om.
Verhit de grillplaat en bak de gemarineerde varkenskoteletten op hoog vuur, ongeveer 5 minuten aan elke kant tot ze mooi bruin en gaar zijn.
Serveer de gegrilde varkenskoteletten met de frisse flageolets en sperzieboontjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een volle rode wijn zoals een Merlot of een lichte rode wijn zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
45
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Internationaal