Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Victoriabaars met Ragout van Groene Asperges
Een verfijnde amuse van gegrilde victoriabaars met een romige ragout van groene asperges.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
kookpan
Garde
snijplank
Ingrediënten
▢
16
stukken victoriabaars
60 g per stuk
▢
Olijfolie
▢
Citroensap
▢
Zout
▢
Peper
▢
2
bossen groene asperges
▢
40
g
boter
▢
1
sjalotje
▢
60
g
bloem
▢
Room
▢
Takjes
kervel
Instructies
Snijd de victoriabaars in 16 porties van 60 gram.
Besprenkel met citroensap, olijfolie, zout en peper.
Zet in de koeling tot gebruik.
Voor de Ragout:
Schil de asperges.
Snijd de kopjes op 3 cm en de rest in stukken van 1 cm.
Kook de asperges in gezouten kokend water tot ze net gaar zijn.
Snipper de sjalot.
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalot.
Voeg de bloem toe en maak een roux; laat 1 minuut op laag vuur garen.
Voeg al roerend 1/2 liter aspergevocht toe aan de roux en kook hiervan een saus.
Voeg de stukken asperge en een scheutje room toe aan de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Afwerken:
Verwarm de aspergepunten en de ragout.
Gril de victoriabaars in een zeer hete grillpan tot deze net gaar is.
Dresseren:
Schep een beetje aspergeragout op bordjes.
Leg hierop de gegrilde victoriabaars.
Garneer met de aspergepunten en een takje kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Chardonnay, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
310
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
0.4
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Flexitarisch