Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde Witlofsalade met Appel en Bieslook
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
grote
stevige appel
Elstar of Jonagold
▢
3
eetlepels
walnootolie
▢
4
struikjes
witlof
▢
2
eetlepels
bieslook
in stukjes van 2 cm
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
2
eetlepels
uitgebakken spekreepjes
pakje à 70 g
Instructies
Schil de appel en snijd hem in 12 partjes.
Bestrijk de appelpartjes dun met 1 eetlepel walnootolie en rooster ze in een hete grillpan bruin, keer ze regelmatig.
Zorg ervoor dat de partjes stevig blijven.
Snijd de onderkant van de struikjes witlof en maak de blaadjes los.
Verhit 2 eetlepels walnootolie in een koekenpan en roerbak de witlofblaadjes gedurende 1 minuut, ze hoeven alleen iets zachter te worden.
Meng de witlof in een schaal met de partjes appel en de bieslook, en sprenkel de azijn erover.
Strooi tot slot de uitgebakken spekreepjes over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer als bijgerecht bij een gebakken tartaartje of gehaktballen.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de gegrilde witlofsalade met appel en bieslook.
Voedingswaarden
Calories:
165
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koolhydraat arm
/
Tarwevrij