Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zalm met bearnaisesaus
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
42
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
steelpannetje
Ingrediënten
▢
2
moten
zalm
▢
2
eieren
▢
200
gram
boter
▢
1
tl
dragon
▢
8
cl
ciderazijn
▢
1
sjalot
▢
zout
▢
Cayennepeper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Eerst gaan we de boter clarifiëren.
Laat de boter in een steelpannetje smelten.
Schep de witte drab van de boter en gooi dit weg.
Dit is het resultaat van het clarifiëren.
Een doorzichtige olieachtige vloeistof.
Scheid de eieren.
Zet in een steelpannetje de azijn, sjalot en de helft van de dragon op.
Laat dit reduceren tot al het vocht is verdampt.
Laat dan afkoelen.
Voeg na het afkoelen de twee eidooiers toe en roer goed door.
Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud.
Roer scheutje voor scheutje de geclarifiëerde boter zodat deze zich bindt.
Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud.
Roer er de rest van de dragon door en breng op smaak met de cayennepeper en wat zout.
Smeer de zalmmoten in met wat olijfolie.
Verhit een grillpan en grill de zalm aan beide kanten.
Verdeel de zalm over de borden en giet er de saus over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gekookt aardappeltje bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zalm