Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zalm met gemarineerde komkommer
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
zalmfilet
▢
1
eetlepel
sesamolie
▢
peper
▢
zout
▢
sla
▢
1
komkommer
▢
2
theelepel
zout
▢
4
eetlepels
rijstwijnazijn
▢
3
eetlepels
suiker
fijne
▢
1
rode Spaanse peper
▢
3
cl
gember
geschild en geraspt
Instructies
Halveer de komkommer over de lengte, schep uit, gooi de zaadjes weg en snijd het komkommervlees in plakjes van 1 cm dikte.
Doe het zout, de rijstwijnazijn, suiker, Spaanse peper en gember in een kom, voeg 4 eetlepels water toe en meng goed.
Giet over de komkommer en laat trekken.
Bestrijk de zalmfilets met de sesamolie en breng op smaak met peper en zout.
Leg de vis met de kant van het vel op de voorverwarmde grillpan en gril 4 minuten.
Keer de zalm om en grill nog 1 minuut.
Haal uit de pan, en laat even rusten, dien op met de gemarineerde komkommer en een knapperige groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm