Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zalm op zijn Parijs
Porties:
3
Voorbereidingstijd
30
minuten
min
Bereidingstijd:
17
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
grillpan
Ingrediënten
▢
2
moten
zalmfilet
▢
2
aardappels
▢
60
gram
sperziebonen
▢
8
kerstomaatjes
▢
1
sjalot
▢
2
el
peterselie
vers of gedroogd
▢
1
tl
tijm
vers of gedroogd
▢
20
gram
boter
▢
1
el
olijfolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Zet alle ingrediënten klaar.
Pel en snipper de sjalot.
Haal de puntjes van de sperzieboontjes en snijd deze door midden.
Kook deze in ruim water met wat zout.
Kook ze beer gaar en spoel ze dan koud.
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
Halveer de tomaatjes.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de aardappelblokjes aan alle kanten aan.
Voeg de tijm toe.
Zodra de aardappelblokjes
beginnen te kleuren voeg dan de sjalot, tomaatjes en de sperzieboontjes toe.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de boter en de peterselie toe.
Verlaag de warmtebron en laat rustig garen.
Ik had nog wat gebakken champignons over van een ander gerecht en heb dit ook nog toegevoegd. Breng op smaak met wat zout en peper.
Verhit een grillpan.
Smeer de zalmmoten licht in met wat olie.
Grill de zalmmoten in de grillpan.
Bestrooi met wat zout en peper.
Verdeel de zalm en de groenten over de borden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Zalm
Land van herkomst
Frankrijk