Spoel de vis, droog hem af en snij in blokjes van ongeveer 3 cm.
Was de paprika's, verwijder het zaad en de zaadlijsten en snij ze in stukken.
Snij de ui in grove stukken.
Maak de champignons schoon en besprenkel ze met wat citroensap.
Maak brochettes door afwisselend een stuk vis en groente (paprika, ui, champignons) op een pen te steken.
Meng in een kom de olijfolie, azijn, citroensap, tijm, rozemarijn, komijn en geplette peperbolletjes.
Marineer de brochettes gedurende 1,5 uur in het oliemengsel.
Haal de vis uit de marinade en laat goed uitlekken.
Bak de spiesen onder de grill in de oven of op de BBQ langs alle kanten mooi aan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de spiesen met tagliatelle, pesto en een gemengde salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze gegrilde zeeduivelspiesen combineren uitstekend met een frisse, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo. De fruitige tonen en lichte zuren van deze wijnen passen perfect bij de delicate smaak van de zeeduivel en de geroosterde groenten.