Deze BBQ Onion Bombs zijn gehaktballen omhuld met uien en spek, gekruid met een smaakvolle rub en perfect bereid in de Airfryer. Een heerlijke traktatie voor barbecue-avonden of feestelijke gelegenheden!
Snijd de boven- en onderkant van de uien af, halveer ze en pel de eerste paar lagen.
Bewaar 16 halve lagen en snijd de rest van de ui in kleine snippers.
Meng in een kom het gehakt met de fijngesneden ui, gehakte peterselie, klein gesneden champignons, geperst knoflookteentje, ei, ketchup, sojasaus, Worcestershire sauce, zout, peper en paneermeel tot een stevig mengsel.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 gelijke delen en vorm er ballen van.
Omhul elke gehaktbal met de bewaarde uienlagen, druk ze stevig vast zodat de bal volledig met ui bedekt is.
Wikkel de gehaktballen in ontbijtspek en smeer ze in met de rub.
Verwarm de Airfryer voor op 200 graden.
Bak de gehaktballen 6 minuten op 180 graden.
Bestrijk de ballen opnieuw met de rub en bak ze nogmaals 6 minuten op 180 graden.
Herhaal dit proces nog een keer, voor een totale baktijd van 18 minuten.
Serveer de Onion Bombs warm, direct uit de Airfryer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereiding BBQ Rub:
Meng in een bakje 3 eetlepels bruine suiker met 1 eetlepel zeezout, 1 theelepel peper, 1 eetlepel uienpoeder, 1 eetlepel knoflookpoeder, 1 theelepel paprikapoeder en chilipoeder naar smaak. Bewaar de overgebleven rub voor later gebruik, bijvoorbeeld over spareribs of ander vlees.Wijnadvies:Serveer met een stevige rode wijn zoals een Shiraz of een Zinfandel, die goed past bij de rokerige en zoete smaken van de BBQ Onion Bombs.