Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehakt-loempiaatjes
Krokante loempiaatjes gevuld met een pittige gehaktvulling, een heerlijk Aziatisch borrelhapje.
Porties:
12
stuks
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
Koekenpan
Mengkom
Ingrediënten
▢
12
vellen
fyllodeeg
▢
1
teen
knoflook
▢
2
el
ketjap manis
▢
½
el
maïzena
▢
1
el
olie
▢
2
tl
sambal oelek
▢
75
g
taugé
▢
1
ui
▢
125
g
varkensgehakt
▢
40
g
worteljulienne
of 3 fijngesneden worteltjes
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Laat het fyllodeeg ontdooien.
Snipper de ui en knoflook fijn.
Snijd de taugé kleiner.
Fruit de ui, knoflook en sambal kort in de olie, voeg het gehakt toe en bak rul en bruin.
Schep de taugé en wortel erdoor, bak kort mee en breng op smaak met ketjap, zout en peper.
Bind het vocht met de aangemaakte maïzena.
Halveer de deegvellen, leg steeds 1 vel met de korte kant naar u toe en verdeel er 2 cm van de onderrand een volle lepel vulling over.
Vouw de onderrand over de vulling, sla de zijkanten naar binnen en rol op.
Druk de naad met water iets vast.
Verhit de frituurolie tot 180°C en bak de loempiaatjes met 4 tegelijk goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een zoetzure chilisaus.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Vlees
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Azië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden