Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehakt met courgette en tomatensaus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal inhoud ca. 1 1/2 liter
Zeef
braadpan
Oven
Ingrediënten
▢
1
kilo
grote vastkokende aardappels
▢
zout
▢
1
grote
courgettes
ca. 500 g,
▢
1
zakje
kaassaus
Knorr,
▢
1
ui
▢
1
teentje
knoflook
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie,
▢
1
mespunt
tijm
▢
1
mespunt
rozemarijn
▢
1
mespunt
oregano
▢
500
g
rundergehakt
▢
1
pot
gekruide tomatensaus
netto ca. 250 ml, Heinz Spagheroni,
▢
peper
▢
50
g
geraspte belegen kaas
▢
1
eetlepel(s)
olie om in te vetten
Instructies
VOORBEREIDEN:
Aardappels schillen, wassen en in plakken van ca. 1/2 cm dik snijden.
In pan met weinig water en zout aardappelplakjes in ca. 10 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen.
Courgette wassen en in blokjes snijden.
Kaassaus maken volgens gebruiksaanwijzing.
Ui en knoflook pellen en snipperen.
In braadpan olie verhitten.
Ui en knoflook in ca. 1 minuut glazig fruiten.
Tijm, rozemarijn en oregano erdoor roeren.
Gehakt toevoegen en in ca. 5 minuten rul bakken,
Courgetteblokjes toevoegen en al omscheppend ca. 2 minuten meebakken.
Tomatensaus erdoor scheppen.
Op smaak brengen met wat zout en peper.
Schaal invetten en helft van aardappelplakjes dakpansgewijs over bodem verdelen.
Daarop gehaktmengsel scheppen en afdekken met rest van aardappelplakjes.
Kaassaus erover verdelen.
Bestrooien met geraspte kaas.
BEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
In oven gehaktschotel in ca. 30 minuten goudbruin en warm laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees