Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Gehakt met havermout en marmite
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
hapjespan met deksel
Bord
Ingrediënten
▢
500
g
rundergehakt
▢
100
g
havermout
▢
5
trostomaten
▢
1
grote
ui
▢
3
grote
bosuien
▢
1
ei
▢
3
eetlepel(s)
paneermeel
▢
2
eetlepel(s)
wokolie
▢
1
zakje
gehaktkruiden
verstegen voor 500 g gehakt
▢
1
theelepel
marmite
is een gistextract, staat meestal bij de honing in het schap
Instructies
Meng het gehakt met de gehaktkruiden, het ei, de havermout en de paneermeel.
Doe de wokolie in de pan.
Braad het gehakt rondom goed bruin, een mooi korstje er aan.
Haal het gehakt uit de pan en leg op de bord.
Snipper de ui en doe die in de pan.
Snijd de bosui en doe die er ook bij.
Snijd de tomaten er bij en laat een paar minuutjes licht bakken.
Doe de marmite er bij en roer even door.
Nu het gehakt er op leggen en het geheel een half uurtje laten sudderen op de lage stand van het gas.
Dan heb je een mooi sausje.
Wel regelmatig het gehakt keren.
Lekker met rode kool en aardappels of rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Je kunt dit ook heel goed op een broodje eten, vooral een warm pistoletje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Rundvlees
/
Vlees