Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehakt met Perzik en Kaasgratin
Hartige gehaktburgers met zoete perzik en een romige kaasgratin, een verrassende combinatie van smaken.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Koekenpan
grill
Ingrediënten
▢
50
g
boter
▢
Gemberpoeder
▢
Kerriepoeder
▢
1
el
ketjap manis
▢
1
el
mosterd
▢
4
perziken
▢
100
g
diverse kaassoorten
of blauwe kaas
▢
400
g
gehakt
Instructies
Kneed het gehakt met mosterd, ketjap, gemberpoeder en kerriepoeder en vorm platte schijven.
Bak de gehaktschijven in de boter in 15 minuten bruin.
Snijd de perziken in plakjes.
Leg de gehaktschijven in een ovenschaal en verdeel de perzikplakjes erover.
Verkruimel de kaas over de perziken.
Schuif de ovenschaal even onder de hete grill (200°C) en laat de kaas smelten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met rijst of aardappelpuree en een frisse salade.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Europa
Jaargetijde:
Zomer