Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes in tomaten knoflooksaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Steelpan
Ingrediënten
▢
500
g
rundergehakt
▢
paneermeel
▢
2
eetlepel(s)
melk
▢
2
teentjes
knoflook
▢
5
eetlepel(s)
belegen kaas
geraspte / en wat extra voor later
▢
1
ei
▢
4
eetlepel(s)
basilicum
en wat extra voor later
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
voor de tomatensaus
▢
1
blik
tomaten
op sap
▢
250
ml
rode wijn
▢
250
ml
water
▢
2
eetlepel(s)
tomatenpuree
▢
1
theelepel
rietsuiker
▢
zout
▢
50
g
groene olijven
Instructies
Meng in een kom het gehakt met paneermeel, melk, kaas, ei, basilicum en zout en pers de knoflook er boven uit.
Kneed het geheel goed door elkaar en draai er 24 balletjes van.
Leg de balletjes afgedekt 30 minuten in de ijskast.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar.
Laat de balletjes op keukenpapier uitlekken.
Verhit de olijfolie voor de saus in een steelpan en voeg de tomaten met wijn, water, tomatenpasta, suiker, zout en olijven toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het al roerend 10 minuten pruttelen.
Bestrooi de saus al roerend vlak voor het serveren met de extra kaas en basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
/
Rundvlees
/
Vlees
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Nederland