Veeg de oesterzwammen schoon met keukenpapier en snijd ze in stukjes.
Breng de witte wijn in een steelpan aan de kook, voeg de oesterzwammen toe en laat ze 2 minuten zachtjes koken.
Giet de oesterzwammen af in een zeef en bewaar het uitlekvocht.
Meng in een kom het gehakt, sjalotje, de helft van de oesterzwammen, kruidenmix en 1 eetlepel slagroom.
Vorm 4 gehaktballetjes en laat ze afgedekt rusten in de koelkast.
Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar.
Haal de gehaktballetjes uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Voeg aan het bakvet de rest van de oesterzwammen, het wijn-uitlekvocht en de resterende slagroom toe.
Roer de aanbaksels los en laat de saus kort inkoken.
Serveer de gehaktballetjes met de saus apart.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de gehaktballetjes met geroosterde groenten of een frisse salade voor een complete maaltijd.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past perfect bij dit gerecht.