Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes met spaghetti en kerriesaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
g
gehakt
gekruid / half-om-half
▢
300
g
spaghetti
▢
1
ei
▢
2
beschuiten
verkruimeld
▢
40
g
braadboter
▢
½
l
kerriesaus
uit een pot of uit een zakje
▢
2
bosuitjes
▢
zout
Instructies
Doe het gehakt met het ei en de verkruimelde beschuiten in een kom en meng alles goed.
Rol met vochtige handen van het mengsel gehaktballetjes ter grootte van een flinke walnoot.
Verhit de braadboter in een grote koekenpan en bak de gehaktballetjes op een half hoog vuur rondom bruin en gaar.
Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet het af en laat het uitlekken.
Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking of warm kant-en-klare kerriesaus uit een pot op in een pan.
Laat de gehaktballetjes in de saus doorwarmen.
Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en schep ze door de saus.
Doe de spaghetti in een met heet water voorverwarmde schaal en schep de gehaktballetjes met de saus erdoor.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met sla of groenten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vlees
Land van herkomst
Italië