Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes Romanoff
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
vu
Ingrediënten
▢
500
gram
rundergehakt
▢
1
ui
▢
1
eetlepel
olie
▢
1
ei
▢
peper
zout
▢
1
eetlepel
mierikswortelrelish
▢
4
eetlepels
cornflakes
▢
15
gram
boter
▢
2
eetlepels
bloem
▢
½
blik
gepelde tomaten
▢
5
eetlepels
zure room
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Pel de ui en snijd hem in stukjes.
Verhit de olie in een koekepan en fruit de stukjes ui hierin glazig.
Laat ze op keukenpapier even uitlekken.
Verkruimel de cornflakes.
Vermeng in een kom het gehakt met de stukjes ui, het ei, de mierikswortelrelish,de cornflakes, peper en zout.
Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van.
Temper de oven tot 150 °C.
Leg de gehaktballetjes in een ingevette vuurvaste schaal en zet die 30 minuten in het midden van de oven.
Wrijf de gepelde tomaten door een zeef.
Verhit de boter in een pannetje, voeg de bloem toe en fruit die, al roerend een paar minuten.
Voeg de tomaten en de zure room toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Neem na 30 minuten de schaal uit de oven, giet de saus erover en zet de schaal nog 20 minuten in de oven.
Serveer er rijst of macaroni met doperwten bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
Land van herkomst
Rusland