Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes Tempura
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
Koelkast
keukenpapier
Ingrediënten
▢
250
g
half-om-half gehakt
▢
1
eetlepel
verse gember
zeer fijngehakt
▢
2
eetlepels
sojasaus
▢
2
theelepels
sesamolie
▢
2
eetlepels
medium droge sherry
▢
Frituurolie
▢
1
pakje
tempurabeslagmix
Instructies
Voorbereiding:
Meng het gehakt goed met de fijngehakte gember en voeg naar smaak zout en peper toe.
Kneed stevig door elkaar.
Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel en zet ze in de koelkast tot gebruik.
Meng de sojasaus, sesamolie en sherry voor de dipsaus.
Bereiding:
Verhit de frituurolie tot 170°C.
Bereid het tempurabeslag volgens de instructies op de verpakking.
Haal de helft van de gehaktballetjes door het beslag en laat ze voorzichtig in de hete olie glijden.
Bak de gehaktballetjes in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar.
Laat de gebakken gehaktballetjes uitlekken op keukenpapier.
Herhaal dit proces met de rest van de gehaktballetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte en frisse witte wijn zoals een Riesling of een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
31
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Japan