Verwarm de oven voor op 200°C en vet een bakplaat in.
Spreid 6 plakjes bladerdeeg uit en laat het ontdooien.
Meng in een kom 500 gram gehakt, 2 eieren, 2 gesnipperde ui, 2 tomaat (in kleine stukjes), 1 kleine paprika (in kleine stukjes), 4 fijngeknipte takjes peterselie en 2 eetlepels kappertjes door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Leg 6 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een vierkante lap van ± 25 x 25 cm.
Snijd van de lap een rand van ± 3 cm af en snijd hier blaadjes uit.
Teken met een mesje nerven in de blaadjes.
Vorm van het gehakt een brood en leg dat op de bladerdeeglap.
Vouw de lap eromheen en plak de randen met water vast.
Plak de blaadjes er met water op.
Leg het gehaktbrood op de bakplaat en bak het in het midden van de oven in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
Dek het deeg, als het te bruin wordt, met aluminiumfolie af.
Neem het gehaktbrood uit de oven en laat het ± 10 minuten rusten.
Snijd het voorzichtig in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de plakken gehaktbrood warm. Lekker met een frisse salade.Wijnadvies:Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Cabernet Sauvignon.