Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktbrood met Abrikozenchutney
Een origineel gerecht met een klein gehaktbroodje en een zoet-pittige warme abrikozenchutney. Lekker met aardappelen en doperwtjes.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
25
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Klein bakvormpje of ovenvast schaaltje
Koekenpan
Ingrediënten
▢
25
gram
boter
▢
300
gram
gehakt
▢
3
eetlepels
ei
▢
2
eetlepels
paneermeel
▢
1
eetlepel
gehaktkruiden
▢
2
theelepels
kerriepoeder
▢
1
eetlepel
fijngehakte bladselderij
▢
1
ui
▢
4
abrikozen
▢
2
eetlepels
slaolie
▢
2
eetlepels
suiker
▢
2
eetlepels
azijn
▢
1
kruidnagel
Instructies
Vet een klein bakvormpje of ovenvast schaaltje in met boter.
Vermeng het gehakt met het ei, het paneermeel, de gehaktkruiden, het kerriepoeder en de bladselderij.
Vul het ingevette vormpje met het gehakt.
Pel en snipper de ui.
Halveer de abrikozen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 220°C en laat het gehakt, midden in de oven, in ± 15 minuten gaar worden.
Bak de ui 3 minuten in de hete olie, voeg de abrikozen, de suiker, de azijn en de kruidnagel toe.
Laat het geheel op vrij hoog vuur 10 minuten pruttelen.
Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer de warme abrikozenchutney erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen en doperwtjes.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer, of een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vlees
Land van herkomst
Fusion
/
Internationaal
/
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden