Schil de 3 goudrenetten en haal er met een appelboor het klokhuis uit.
Snipper 1 appel en snijd 2 appels in ringen.
Meng 500 gram gehakt met 1 ui, de gesnipperde appel, een snufje gemalen kruidnagel, 50 gram krenten, zout, peper en 4 gekneusde jeneverbessen en vorm er een ovaal gehaktbrood van.
Bestrijk dit met 1 eetlepel zonnebloemolie en leg het in de ovenschaal.
Beleg het gehaktbrood diagonaal met 6 plakjes mager gerookt spek en bak het in de oven in ± 40 minuten gaar.
Bak de plakken appel in een koekenpan in 1 eetlepel zonnebloemolie lichtbruin en leg ze op het gehaktbrood.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met rode kool of bloemkool.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of een jonge rode wijn.