Een hartig gehaktbrood met een zoete, fruitige kersensaus. Een traditioneel gerecht uit de regio Lage Mierde-Reusel, perfect voor een smaakvolle maaltijd.
Meng het gehakt met de verkruimelde beschuiten, het ei, peper, zout en nootmuskaat.
Vorm van het gehakt een langwerpig brood.
Braad het gehaktbrood in ca.
25-30 minuten gaar en bruin in boter in een koekenpan.
Haal het gehaktbrood uit de pan en houd warm.
Ontpit de morellen en vang het sap op.
Voeg de ontpitte morellen toe aan de braadjus en laat even meebakken.
Voeg het opgevangen morellensap toe aan de jus.
Meng het aardappelzetmeel met een beetje water en bind hiermee de jus.
Laat het gehaktbrood even doorstoven in de saus.
Snijd het gehaktbrood in plakken.
Serveer het gehaktbrood met de kersensaus over droog gekookte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met droog gekookte rijst en eventueel een groene salade. Lekker met gekookte aardappelen.Wijnadvies:Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais of Pinot Noir.