Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktbrood met olijven en kappertjes
Porties:
8
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Cakevorm
inhoud 1 liter
Ingrediënten
▢
500
g
rundergehakt
▢
1
ei
▢
2
sneetjes oud
witbrood
verkruimeld
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
volle eetlepel
kappertjes
▢
15
zwarte olijven
zonder pit, in vieren
▢
3
eetlepels
groene tapenade
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakt
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In kom gehakt, ei, broodkruim, 1 theelepel zout, peper, knoflook, kappertjes, olijven, tapenade en peterselie door elkaar kneden.
Gehaktmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken.
Afdekken met aluminiumfolie. In oven gehaktbrood ca. 30 minuten bakken.
Folie verwijderen en gehaktbrood in nog ca. 20 minuten mooi bruin bakken.
Gehaktbrood uit oven nemen, vet eraf schenken en in vorm minstens 20 minuten laten rusten.
Daarna gehaktbrood lauwwarm of koud in dikke plakken serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met citroensaus.
Voedingswaarden
Calories:
205
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Mediterraan