Vet een cake- of broodvorm in en leg de olijven er gelijkmatig verdeeld in.
Laat 1 literblik ratatouille even in een zeef uitlekken, zodat het mengsel niet meer zo vochtig is.
Doe 250 gram gehakt en 250 gram gehakt in een kom.
Snipper 1 ui.
Leg 4 sneetjes witbrood op een bord en giet er ½ liter water over.
Laat ze even weken, knijp de sneetjes dan uit en voeg ze met de gesnipperde 1 ui, 1 eetlepel peterselie, 2 eieren, paprikapoeder, versgemalen peper en zout aan het gehakt toe.
Kneed alles goed door elkaar.
Verdeel de helft van het gehakt over de olijven in de vorm en druk het losjes aan.
Leg de ratatouille op het gehakt en verdeel de rest van het gehakt hierover.
Zet de niet afgedekte vorm in het midden van de oven en bak het gehaktbrood in 55 minuten gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Lekker met aardappelpuree.Wijnadvies:Een Spaanse rode wijn, zoals een Rioja.