Maak het gehakt op smaak met de gehaktmix en het kopje melk, of zoals je gewend bent.
Hak de soepgroenten heel fijn of gebruik hiervoor de blender (doe in het laatste geval de melk bij de groenten).
Meng de soepgroenten door het gehakt en kneed het stevig tot een vaste massa.
Maak er een broodje van, druk de knakworsten diep in het deeg en vorm het broodje nog even na.
Leg de plak kaas erop.
Laat de boter in een diepe braadpan licht kleuren, leg het gehaktbroodje erin, sluit de pan half af en braad het gehakt op matig vuur in ± 40 minuten gaar.
Het gehakt wordt tijdens het braden niet gekeerd, maar moet wel af en toe met de boter uit de pan worden bedropen.
Serveer het gehaktbroodje warm in dikke plakken gesneden met bijvoorbeeld sla en patat frites met mosterdsaus.
Of laat het afkoelen en snijd het in dunne plakjes voor de boterham.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Warm serveren met sla en patat frites met mosterdsaus.