Meng het gehakt, verkruimelde beschuiten, ei, zout, peper en nootmuskaat in een kom.
Kneed er de blokjes ham en kaas door.
Vorm van het gehaktmengsel een langwerpig broodje.
Leg de plakjes katenspek dakpansgewijs naast elkaar op een plat oppervlak, zodat ze een grote plak vormen.
Leg het gehaktbroodje op het katenspek en vouw het katenspek eromheen, zodat het gehakt volledig bedekt is.
Leg het omwikkelde gehaktbroodje op een bakplaat.
Strooi de geraspte kaas over het gehaktbroodje.
Bak het gehaktbroodje ca.
35 minuten in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.
Snijd het gehaktbroodje in plakken en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer het gehaktbroodje warm met gebakken aardappelen en een frisse salade met een lichtzure dressing. Maak eventueel kleine gehaktbroodjes (zonder katenspek) als borrelhapje; de baktijd is dan ca. 20 minuten.Wijnadvies:Een stevige rode wijn zoals een Merlot of een Pinot Noir.