Was de 2 Spaanse pepers, verwijder de steeltjes en hak de pepers fijn.
Stamp de gehakte pepers, 1 theelepel ketoembar (gemalen koriander), ½ theelepel djinten (gemalen komijn), ¼ theelepel koenjit (kurkuma), 4 gepofte kemirienoten, 1 theelepel suiker of bruine suiker, 4 sjalotjes, 2 tenen knoflook (uit de knijper) en 30 gram gemalen kokos fijn of doe ze in de keukenmachine.
Voeg ½ eetlepel tamarinde toe.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het kruidenmengsel op niet te hoog vuur enkele minuten aan.
Wrijf het kruidenmengsel vervolgens door een zeef.
Meng de zo verkregen saus door 500 gram gehakt, kneed alles goed door en vorm er balletjes van.
Rijg deze balletjes op stokjes of pennen en smeer ze licht in met olie.
Rooster de balletjes in ± 5 minuten aan alle kanten bruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met rijst en satésaus.
Garneer met komkommer en atjar.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Beaujolais, of een gekoelde rosé kan goed passen bij de pittige en rijke smaken.