Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geitenkaas en Asperge Plaattaart
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
▢
400 - 500
g
witte asperges
snij 1 cm aan de onderkant eraf en schil ze
▢
125
g
geitenkaas
▢
75
g
crème fraîche
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
▢
Peper en zout naar smaak
Instructies
Verwarm de oven voor op 220⁰ C boven-/onderwarmte en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
Kook de asperges in 5 - 10 minuten beetgaar.
Rol het bladerdeeg met bakpapier af op een bakplaat.
Vouw de randjes van het deeg om, zodat er een opstaand randje ontstaat.
Prik het midden van het verse bladerdeeg in met een vork.
Meng de geitenkaas met de crème fraîche en breng dit op smaak met peper, zout en verse peterselie.
Smeer het geitenkaasmengsel op het bladerdeeg en verdeel hierover de asperges.
Bak de plaattaart in het midden van de oven in 25 - 30 minuten goudbruin.
Bestrooi de plaattaart na het bakken met wat gehakte peterselie en serveer hem direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van witte asperges kun je ook heel goed groene asperges gebruiken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch