Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geitenkaas Paprika Clafoutis
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Koekenpan
quichevorm
Ingrediënten
▢
2
rode paprika's
▢
150
g
haricots verts
gehalveerd
▢
1
ui
in dunne partjes
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
2
theelepels
gedroogde Provençaalse kruiden
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
75
g
zwarte olijven
zonder pit, gehalveerd
▢
3
eieren
▢
125
g
bloem
gezeefd
▢
250
ml
melk
▢
125
g
zachte geitenkaas
verkruimeld
Instructies
Verwarm de ovengrill voor.
Leg de paprika's op een bakplaat en rooster ze 10-15 minuten tot het vel zwartgeblakerd is, keer ze regelmatig.
Laat de paprika's 10 minuten afkoelen in een met plasticfolie afgedekte kom.
Kook intussen de haricots verts in 3 minuten beetgaar.
Fruit in een koekenpan de ui, knoflook en Provençaalse kruiden 5 minuten in olijfolie.
Verwarm de oven voor tot 175 °C.
Ontvel de paprika's en snijd ze in grove repen.
Meng ze samen met de haricots verts en olijven door het uimengsel.
Klop de eieren schuimig in een kom.
Voeg geleidelijk de gezeefde bloem, zout en peper toe aan de eieren, blijf kloppen tot een glad beslag ontstaat.
Schenk een dun laagje beslag in de quichevorm en laat het in het midden van de oven in ca.
10 minuten stollen.
Haal de vorm uit de oven.
Verdeel het groentemengsel en de geitenkaas over de deegbodem en schenk de rest van het beslag erover.
Bak de clafoutis in 40-45 minuten goudbruin en gaar.
Haal uit de oven, laat in de vorm afkoelen tot lauwwarm en snijd in 4 of 8 punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige rode wijn zoals een Beaujolais of een Pinot Noir past uitstekend bij de hartige smaken van de clafoutis en de geitenkaas.
Voedingswaarden
Calories:
315
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch