600gkruimige aardappelsgeschild en in stukken gesneden
3stengelspreigrotere delen in schuine ringen, klein stukje in dunne ringetjes
1eetlepelolijfolie
100mlhalfvolle melk
2eetlepelscrème fraîchehalfvet
100gharde geitenkaasin kleine blokjes
3zongedroogde tomaten in oliein stukjes
Instructions
20 minuten gaar.
Maak intussen de prei schoon.
Snijd de grootste delen van de prei in dikke schuine ringen van 1 cm en het kleinste gedeelte in zeer dunne ringetjes (deze worden rauw in de stamppot verwerkt).
Verhit de grillpan.
Besmeer de dikke preiringen met olie en rooster ze lichtbruin en net gaar, draai ze af en toe om.
Verwarm de melk.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
Meng de crème fraîche, geroosterde preiringen, rauwe dunne preiringetjes en geitenkaas door de aardappelpuree.
Verdeel de stamppot over twee borden.
Garneer met de stukjes zongedroogde tomaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een frisse salade of wat extra groenten voor een completere maaltijd.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de romige geitenkaas en de geroosterde prei.