Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geitenkaasje in Spek met Honing-Tijmsaus
Heerlijke gebakken geitenkaasjes in spek met een rijke honing-tijmsaus, ideaal voor een feestelijk voorgerecht.
Gebasseerd op een recept van
Restaurantketen 't Zusje
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
klein pannetje
Ingredients
▢
200
g
geitenkaas zonder korst
▢
4
plakjes
ontbijtspek
▢
4
handjes
gemengde sla
▢
1
tl
honing
▢
2
takjes
tijm
▢
100
ml
rode wijn
▢
50
ml
kalfsjus
▢
4
royale toastjes
▢
Sladressing
Instructions
Spoel de takjes tijm af en fruit deze kort in roomboter, zonder dat ze verkleuren.
Blus de tijm af met rode wijn en laat dit mengsel tot de helft inkoken.
Voeg honing en kalfsjus toe en laat de saus inkoken tot je nog maar een kwart over hebt.
Snijd de geitenkaas in vier porties en rol elk stukje in een plakje spek.
Bak de geitenkaasjes in een pan tot het spek mooi bruin is en de geitenkaas warm en zacht is.
Dresseren:
Meng de gemengde sla met een beetje sladressing en verdeel dit over de bordjes.
Plaats de toastjes bovenop de sla en leg daarop de gebakken geitenkaasjes.
Schep tot slot een lepel van de honing-tijmsaus over het gerechtje voor extra smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een glas rode wijn, zoals een Merlot, vormt een mooie aanvulling op de smaken van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
340
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Kaas
/
Tapas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst