Snijd de bieslook fijn of knip het boven een kommetje fijn.
Roer de boter door de fijngesneden bieslook en laat het in de koelkast weer wat opstijven.
Snijd het loof van de bospeen tot op 2 cm van de bovenkant af.
Verwijder dunne worteltjes aan de onderkant.
Houd de bospeen bij het loof vast, schraap het en was het of borstel de bospeen stevig af onder stromend water.
Breng de worteltjes in een wijde (hapjes)pan met een beetje water en een mespunt zout aan de kook.
Kook ze afgedekt in 10-15 minuten beetgaar totdat het kookvocht vrijwel verdampt is.
Schud de pan tussendoor enkele malen om.
Haal de bieslookboter uit de koelkast.
Giet eventueel het resterende kookvocht af en doe de worteltjes in een warme schaal.
Schep de boter in gedeelten over de worteltjes en laat het smelten.
Serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc vormt een mooie combinatie met de zoete smaak van de gekarameliseerde bospeen en de romige bieslookboter.