Meng de olie, suiker en vanillesuiker goed door elkaar.
Voeg de eieren een voor een toe, telkens goed mixen.
Voeg de citroenrasp toe aan het mengsel.
Meng het bakpoeder met het meel, zodat het bakpoeder goed verdeeld is.
Voeg het meel beetje bij beetje toe aan het beslag en meng goed.
Verdeel het beslag in twee gelijke delen.
Voeg een paar druppels rode kleurstof toe aan één deel en roer goed door.
Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het bakblik met een lange reep aluminiumfolie in tweeën.
Giet het lichte beslag aan de ene kant van het bakblik en het roze beslag aan de andere kant.
Zet het bakblik 30 minuten in de oven.
Haal de cake voorzichtig uit het bakblik zodra deze gaar is.
Snijd de cake in drie lange stukken van elke kleur (lichte en roze staven).
Bestrijk 5 staven royaal met jam.
De zesde wordt de bovenkant en blijft ongebruikt.
Stapel de staven op elkaar om een lange staaf te creëren.
Snijd de staaf in stukken van ongeveer 2 cm.
Decoreer de cakejes met marsepeinen roosjes en eetbare blaadjes.
Zet de cakejes in cakepapiertjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de cakejes op een vrolijk gepresenteerd bord voor een feestelijke uitstraling.Wijnadvies: Een frisse, lichte rosé of een zoete witte wijn past perfect bij deze cakejes.