Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekonfijte rode uien
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
450
g
rode uien
▢
300
ml
rode wijn
▢
50
g
lichtbruine suiker
fijne
▢
4
eetlepel(s)
wijnazijn
▢
zout
▢
peper
Instructies
Kook de in stukjes gehakte ui 10 minuten in de olie op een zacht vuurtje met het deksel op de pan.
Voeg azijn, wijn en suiker toe.
Breng aan de kook en zet de warmtebron op een zo laag mogelijke stand van zodra het kookpunt bereikt is.
Laat 45 minuten à 1 uur zachtjes sudderen.
Net zolang tot de stukjes ui heel zacht zijn en de vloeistof ingedikt is tot een siroop.
Strooi er zout en peper over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Warm opdienen wordt aanbevolen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
België
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch