Kruis de tomaat in, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
Halveer de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de zwarte olijven grof.
Meng in een kommetje de olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en zwarte peper door elkaar.
Snijd de stronk van de bloemkool af en laat de bloemkool heel.
Was de bloemkool grondig.
Kook de bloemkool in een pan met gezouten water in 10 à 15 minuten gaar.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
Neem de gekookte bloemkool uit de pan en laat uitlekken.
Leg de bloemkool op een schaal en schenk de olijvensaus over de bloemkool.
Strooi de basilicumreepjes eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze bloemkool met olijvensaus als bijgerecht bij gegrilde vis of kip, of als onderdeel van een vegetarische maaltijd met wat knapperig brood erbij