Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Gekookte kip met Maarschalksaus
Uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Gekookte kip:
▢
1
kip
▢
10
gram
zout
▢
1
liter
water
▢
1
takje
peterselie
▢
tijm
▢
foelie
▢
kruidnagelen.
Maarschalksaus:
▢
1
liter
kippenbouillon
▢
70
gram
bloem
▢
100
gram
boter
▢
3
eierdooiers
▢
10
gram
boter
▢
1
deciliter
Rijnwijn
▢
1
klein
busje champignons
▢
½
citroen
het sap er van
▢
een beetje
geraspte citroenschil
▢
peper
Instructies
Gekookte kip:
De kip wordt gewassen en opgezet met kokend water, zout en kruiden.
Laat de kip 1 uur koken.
Daarna wordt de vogel uit de bouillon genomen en de huid verwijderd.
Het vlees wordt in nette stukjes gesneden; de bouillon wordt gebruikt voor de saus.
Maarschalksaus:
Maak een gladde saus van boter, bloem en kippenbouillon.
De eierdooiers worden geklopt met de Rijnwijn.
De champignons worden gesneden en met de 10 gram boter en het citroensap ongeveer 10 minuten gekookt.
De geklopte eierdooiers worden voorzichtig door de saus gemengd, evenals de champignons [zonder boter en citroensap].
Op smaak afmaken met de citroenschil en wat peper.
Zo nodig nog enige druppels citroensap toevoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze saus wordt bij de gesneden kip geserveerd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip