Leg de spinazie in een ruime teil (bawater en verwijder zaadjes en onkruid.
Was de spinazie enkele malen, steeds in vers water, en laat ze telkens even staan zodat het zand bezinkt.
Laat de spinazie uitlekken en doe ze, zonder water toe te voegen, in een pan.
Zet de pan op een hoog vuur en laat de spinazie slinken (blijf de spinazie zeer goed omscheppen).
Als de spinazie goed geslonken is voeg je er wat zout aan toe.
Laat de spinazie op een laag vuur gaar worden (jonge ca. 7 minuten en oudere ca. 15 minuten).
Stort de spinazie in een vergiet en laat ze uitlekken.
Hak of snijd de spinazie klein en doe ze terug in de pan.
Zet de pan weer op een laag vuur.
Maak 2 a 3 theelepels maizena aan met wat melk.
Mocht er nu nog te veel vocht in de pan zitten giet je de spinazie nog wat af (NIET helemaal droog).
Als de spinazie weer kookt kun je hem binden met de aangemaakte maizena.
Als de spinazie voldoende is gebonden roer je er nog wat nootmuskaat door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie-tip:a) Roer er als laatste een, in plakjes gesneden, hardgekookt ei door.b) Serveer er een, in plakjes gesneden, hardgekookt ei bij.c) Serveer er een verscholen ei bij.