Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekruid Varkensheupstuk met Kaneel en Steranijs
Dit sappige varkensheupstuk wordt geroosterd met een kruidige marinade van kaneel, steranijs en kardemom, wat zorgt voor een heerlijk aromatische smaak.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Oven
Bakplaat
kwastje
Ingrediënten
▢
1,5
kg
varkensvlees
heupstuk
▢
60
g
boter
gesmolten
▢
2
el
sojasaus
▢
2
el
honing
▢
4
kaneelstokjes
▢
4
stuks
steranijs
▢
4
geplette kardemompeultjes
▢
4
teentjes
knoflook
gepeld
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg het varkensheupstuk op een groot stuk bakpapier.
Meng de gesmolten boter met de honing en sojasaus en bestrijk het vlees rondom met dit mengsel.
Verdeel de kaneelstokjes, steranijs, kardemompeultjes en knoflookteentjes over het vlees.
Vouw het bakpapier dicht zodat het vlees goed ingepakt is.
Plaats het pakket op een bakplaat en bak gedurende 35 minuten in de oven.
Haal het vlees uit de oven, laat 5 minuten rusten en snijd het in plakken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterde groenten en aardappelpuree voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Shiraz of Malbec past perfect bij de kruidige smaak van dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
8
g
|
Protein:
50
g
|
Vet:
26
g
|
Zout:
1.4
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden