Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekruide kipfilet met muntsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
kip
▢
1
zakje
tandoori- of gyroskruiden
▢
4
eetlepels
olie
▢
1
ui
▢
2
teentjes
knoflook
▢
1
blik
tomaat
▢
1-2
pakjes voorgebakken shoarmabroodjes
▢
1
bekertje Bulgaarse yoghurt
▢
verse
munt
▢
1
krop
friséesla
▢
1
rood uitje
▢
1
kleine
paprika
▢
3
tomaten
▢
zout
zwarte peper
▢
olijfolie
▢
azijn
Instructies
Schep de kipfilet om met de kruiden, laat ze 1 uur marineren, snijd ze in reepjes en bak ze in de hete olie goudbruin.
Voeg het gesnipperde uitje en 1 teentje knoflook uit de pers toe en bak die op lager vuur mee.
Voeg de tomaatstukjes en het vocht toe en laat het gerecht onder roeren 15 minuten zacht pruttelen.
Rooster de shoarmabroodjes onder de grill aan beide kanten goudbruin.
Meng de yoghurt met 1 teentje knoflook uit de pers en 10 fijngeknipte muntblaadjes.
Maak een salade van gescheurde sla, ringen ui, reepjes paprika en plakjes tomaat.
Strooi er wat zout en peper over, druppel er 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olijfolie over en meng de salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Turkije