Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
Voeg de maïskolven met schutbladeren toe en kook ze gedurende 12 minuten.
Laat de maïskolven uitlekken en iets afkoelen.
Meng in een kom de boter met het paprikapoeder, chilipoeder, komijn, koriander en een snufje zout tot een gekruide boter.
Vouw de schutbladeren van de maïskolven terug en wrijf de maïskolven in met de gekruide boter.
Vouw de schutbladeren weer om de maïskolven.
Rooster de maïskolven op de barbecue gedurende ongeveer 15 minuten, draai regelmatig om gelijkmatig te garen.
Indien maïskolven zonder schutbladeren gebruikt worden: wikkel de maïskolven na het inwrijven met gekruide boter in aluminiumfolie en rooster ze 15 minuten op de barbecue.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een frisse, lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een droge rosé past uitstekend bij de gekruide maïskolven.