Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerd Rundertartaartje met Gestoofde Bleekselderij en Kruidige Aardappelpuree
Porties:
1
persoon
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
vastkokende aardappelen
in stukken
▢
1
tartaartje
▢
2
eetlepels
curryketchup
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
4
stengels
bleekselderij
in stukken van 3 cm
▢
1
theelepel
kerriepoeder
▢
1
theelepel
gedroogde tijm
▢
1
kleine
rode ui
in dunne partjes
Instructies
Kook de aardappelen in ongeveer 10 minuten gaar.
Bestrijk het tartaartje met curryketchup en bak het in 1 eetlepel olie aan elke kant 3-4 minuten, totdat het mooi bruin en rosé, of net gaar is.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de bleekselderij met kerriepoeder en tijm gedurende 2 minuten.
Voeg de ui toe en roerbak nog 2 minuten.
Voeg een scheutje water en wat zout toe.
Laat de bleekselderij nog 4-5 minuten zachtjes stoven tot het gaar is.
Leg het tartaartje op een bord.
Voeg een scheutje water toe aan het bakvet en breng al roerend aan de kook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer het gemarineerde tartaartje met gestoofde bleekselderij en kruidige aardappelpuree. Schenk de jus over de aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken