Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde artisjokharten 2
Allerhande maart 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
blik
artisjokharten
à 400 g
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
zakje
verse Provençaalse-kruidenmix
20 g
▢
1
grote
citroen
▢
1½
dl
olijfolie extra vierge
▢
zout
▢
peper
Instructies
In zeef artisjokharten laten uitlekken.
Tenen knoflook pellen en kneuzen.
Boven kom kruiden van takjes rissen.
Citroen schoonboenen en halveren, 1 helft in plakjes snijden.
Andere helft boven kruiden uitknijpen.
Olijfolie, zout en peper erdoor roeren.
Artisjokharten, knoflook en plakjes citroen erdoor scheppen.
Artisjokken 1 dag marineren, af en toe omscheppen.
Artisjokharten op mooie schaal leggen en marinade erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch