Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Asperges met Kappertjes en Augurken
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Stoomovenpan
Stoomoven
Ingrediënten
▢
20
asperges
geschild
▢
2
eetlepels
gehakte kappertjes
▢
3
augurken
fijngehakt
▢
2
eetlepels
gesneden kervel
▢
1
dl
olijfolie
▢
½
dl
sushiazijn
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Stoom de asperges in een stoomovenpan met gaatjes op een automatisch programma totdat ze gaar zijn.
Stel de gewenste garing in.
Terwijl de asperges stomen, maak je de marinade.
Meng hiervoor alle ingrediënten (kappertjes, augurken, kervel, olijfolie en sushiazijn) in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Nadat de asperges gaar zijn gestoomd, leg je ze in de marinade en laat je ze buiten de koelkast afkoelen.
Leg ze dun uit zodat ze goed gemarineerd worden.
Serveer de gemarineerde asperges als bijgerecht, zowel koud als lauwwarm.
Ze zijn heerlijk in combinatie met rauwe ham of gerookte zalm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gemarineerde asperges zijn zowel koud als lauwwarm heerlijk. Combineer ze met een mooie rauwe ham of gerookte zalm voor een smaakvolle ervaring.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Koolhydraat arm
/
Lactosevrij
/
Suikervrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch
/
Zout arm