Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Beenham met Honing en Mosterd
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
beenham
▢
4
eetlepels
honing
▢
2
eetlepels
basterdsuiker
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
1
eetlepel
Provençaalse kruiden
Instructies
Doe de beenham samen met de honing, basterdsuiker, mosterd en Provençaalse kruiden in een vacumeerzak en vacumeer deze op stand 3.
Als je geen vacumeerlade hebt, kun je de beenham ook marineren, strak in folie rollen en vervolgens stomen.
Een andere optie is om de beenham eerst te stomen en daarna op de barbecue af te lakken met de ingrediënten van de marinade.
Plaats de vacuümzak in de stoomoven op 85°C gedurende 45 minuten.
Haal de beenham uit de vacuümzak en kleur deze mooi goudbruin op de barbecue.
Bestrijk de beenham tijdens het grillen nog drie keer met de marinade uit de zak als laksaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
e kunt de beenham tot twee dagen van tevoren bereiden en bewaren in de vacuümzak in de koelkast.
Wijnadvies:
Deze gemarineerde beenham gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Koemelk allergie
/
Lactosevrij
/
Tarwevrij