Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde eendenborst met sinaasappel en citroen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
citroen
▢
1
sinaasappel
▢
1
stengel
sereh
(citroengras)
▢
1
theelepel
peper
▢
4
eetlepel(s)
honing
▢
2
eendenborstfilets
Instructies
Citroen en sinaasappel schoonboenen, schil grof raspen en vruchten uitpersen.
Buitenste blad van sereh verwijderen en zachte binnendeel fijnhakken.
Zwarte peperkorrels kneuzen (bijvoorbeeld in vijzel of met bodem van zware pan).
In kom rasp, sereh, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel sinaasappelsap en honing tot marinade roeren.
Helft van marinade aanlengen met rest van sap en in steelpan zachtjes laten inkoken tot dikke siroop.
Eendenborst in plakken van 1 cm dik snijden.
Plakjes in kom omscheppen met marinade.
Aan tafel telkens plakje eendenborst aan fonduevork steken en in hete olie in 1 minuut bruinbakken.
Serveren met lauwwarme sinaasappelsiroop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: Alternatief voor eend: Neem in plaats van eendenborstfilet eens plakjes struisvogelbiefstuk, kipfilethaasjes of blokjes kalkoenfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte