Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gemarineerde Feestkaasjes met Cognac
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
10 stukjes kaasdoek van 10 x 10 cm
touw
kom
keukenpapier
Ingrediënten
▢
30
g
kleine rozijnen
▢
2
eetlepels
sinaasappellikeur
▢
250
g
verse roomkaas
▢
50
g
gekonfijte gemberbolletjes
fijngehakt
▢
50
g
pistachenoten
fijngehakt
▢
2
dl
cognac of whisky
▢
Geroosterd brood
Instructies
Week de rozijnen in de sinaasappellikeur gedurende 15 minuten.
Roer de roomkaas los en meng deze met de geweekte rozijnen, fijngehakte gember en pistachenootjes.
Vorm 10 bolletjes van het kaasmengsel.
Verpak de kaasbolletjes in kaasdoek en bind ze vast met touw.
Schenk de cognac in een kom en leg de kaasjes erin.
Marineer ze gedurende 2 uur in de cognac.
Laat de kaasjes uitlekken op keukenpapier en serveer ze met geroosterd brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gemarineerde feestkaasjes passen perfect bij een glas frisse witte wijn zoals een Chardonnay of een dessertwijn zoals een Sauternes.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Amuse
/
Borrelhapjes
/
Hapjes
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Feestdagen etc
Kerst